Partnermöte – del 1

Två gånger om året samlas vi med alla våra 25 samarbetsorganisationer för att tillsammans diskutera hur arbetet går. Mötena är en chans för organisationerna, som finns utspridda i hela Niassa, att träffas och lära av varandra och skapa nya kontakter.

Även lokala myndigheter bjuds in till mötena för att underlätta kontakten mellan dem och organisationerna.

För att säkra att organisationerna inte bara skickar manliga deltagare (vilket är väldigt vanligt) är det ett krav att de skickar en kvinna och en man. Till detta partnermöte försökte vi förbättra metoderna, istället för att samtliga organisationer fick samma instruktioner delade vi in dem i grupper där vissa fick visa mer praktisk verksamhet, andra pratade om ”bra exempel” och några spelade teater.

För många är det första gången de pratar inför en stor grupp – något som de ofta också säger. Representanten från bondeunionen i Massangulo (se foto nedan) sa: ”Om det ser ut som att pappret fladdrar gör det också det, jag är fruktansvärt nervös.” Kvinnorna från Malanga och Nairubi (se foton nedan) inledde även de med att säga att det var första gången.

Som vanligt pendlade diskussionerna mellan högt och lågt. En minut pratas det om getter och vem som bor närmast gethagen, andra minuten pratas det om kampanjer mot våld i hemmet, tredje om relationen till lokala regeringen och fjärde om hur implementeringen av nationella jordbrukspolitiken ser ut lokalt.

Några foton från första dagen:
Överfull (och väldigt varm) sal med alla samarbetsorganisationer, kollegan Ângelo modererar, presentation av bondeunionen i Metarica, uppvisning av produkter från bondeunionen i Napacala med bland annat torkad sötpotatis, presentationer av bondeunionerna i Malanga, Massangulo och Nairubi, fundersamma mötesdeltagare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s