Tummen ner och upp

Gunilla Carlsson blir kvar som biståndsminister – kampen fortsätter kan vi konstatera… Vilket den kommer att behöva göra på så väldig många andra håll också, exempelvis för flyktingar och migranters rättigheter med Tobias Billström som fortsatt migrationsminister.

Men det finns små ljusglimtar i tillvaron, som till exempel biskop Eva Brunne.

”Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund — att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld — det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor”, predikade biskop Eva Brunne på Riksårsmötets öppnande och fick Sverigedemokraterna att lämna kyrkan. Hihi..

1 tanke på “Tummen ner och upp

  1. Alltså, det är ju genant att SD reste sig och gick. Men jag vet inte heller om jag tycker det är okej att hylla demonstrationen från dagen innan, besökt av tusental med säkerligen helt olikartade politiska perspektiv – men också arrangerad och ordnad med ett tydligt politiskt perspektiv, och där fräna personangrepp mot enskilda SD:are förekom. Jag hade inte tyckt att det var okej om förhållandena var de motsatta, och då kan jag inte heller rakt av köpa det här. Brunne hade kunnat plocka betydligt mindre blatanta och dessutom bättre retoriska poänger med ett bara delvis annorlunda resonemang.

    Och, viktigast av allt – varför i hela friden ska riksdagens öppnande föregås av en gudstjänst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s