Presentation i provinsregeringen

Kooperation Utan Gränser har vid ett antal tillfällen blivit inbjudna till Niassas provinsregering för att prata om vårt program, resultat och perspektiv för framtiden. Senast blev vi inbjudna tillsammans med Niassas bondeunion för att tillsammans med dem prata om samarbetet med jordbruksdepartementet och böndernas aktiva deltagande i regeringens jordbruksprogram.

Idag var det dags för ännu en presentation, denna gång tillsammans med Agroforestry Training Centre i Cuamba för att presentera arbetet som centret gör tillsammans med bondeorganisationerna främst i södra Niassa.

För att komma innanför dörrarna hos regeringen måste man ha kostym och slips, något som inte är särskilt uppskattat varken bland personal eller samarbetsorganisation. Nedan hjälper kollegan Aida Ângelo med slipsen, samt Ângelo tillsammans med Leonardo från centret, redo för presentationen.

Vi  ser det om väldigt postivivt att regeringen öppnar upp för samtal om de olika initiativen som pågår i provinsen. Presentationerna skapar möjlighet för insyn och ömsesidigt ansvarsutkrävande på samma gång som de ger arbetet legitimitet.

Läs om centret på dess hemsida; www.cuambaagroforestry-wordpress.com eller genom att klicka på kategorin ”Jordbruk” här intill på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s