Översvämningar – men färre drabbade än väntat

Fick påringning från Sverige som undrade om jag var översvämmad. I svensk media rapporteras om översvämningar i södra och centrala Moçambique – i år igen. Enligt dagens Notícias har årets regn allvarligt påverkat ungefär 13 000 människor. En stor del av dessa har fått flyttas på grund av regn, översvämningar och storm.

Enligt myndigheten INGC (ungefär som svenska Myndigheten för Samhällsberedskap, före detta Räddningsverket) hade man dock räknat med att behöva ge assistans till över 500 000 personer. Sedan 2007 pågår omflyttning av människor som bor i de områden som i princip varje år drabbas i södra och centrala Moçambique. INGC är positiva till de relativt låga siffrorna som visar att vidtagna åtgärder har god effekt.

1 tanke på “Översvämningar – men färre drabbade än väntat

  1. Visitei o seu website e agora no blog, gostei de ver algumas as imagens de gente nossa.Parabens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s