Presidenten på 22 plats…

Tidningen ”The East African” har rankat Afrikas presidenter . Mocambiques president Armando Emílio Guebuza hamnade på 22 plats (av 52) med betyget D+. Topplatserna innehas av Mauritius, Cap Verde, Botswana, Ghana och Namibia. Libyens kontroversielle diktator Ghadaffi hamnar på 27 plats.

Presidenterna har bedömts utifrån Mo Ibrahim Index, korruption, pressfrihet, ekonomiska utvecklingsindikatorer med mera.

Och från det ena till det andra: I går på flyget ner från Niassa till Maputo satt jag bredvid en man som jag tror är en av Niassas rikaste. Han har en Porsche Cayenne, en Hummer och några andra bilar. Han har hus i Niassa, Maputo, Nampula och Portugal. Det är tvära kast i ett av världens fattigaste länder…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s