Finbesök

Vi har finbesök på Kooperation Utan Gränser i Mocambique: Cecilia Abrahamsson som är vår informatör i Afrika, baserad i Nairobi, är här tillsammans med nya kollegan Hanna Wolf från regionkontoret i Lusaka. Läs Cecilias inlägg om dagarna i Maputo här

Ett av Cecilias bagage kom bort på vägen från Lusaka. I går kväll var vi på flygplatsen och hämtade det; en kartong fylld av broschyrer om Kooperation Utan Gränser. Flygplatsen var öde och vi glömde att köra paketet genom säkerhetskontrollen. En polis visade oss tillrätta. Han blev väldigt nyfiken på innehållet så vi fick riva upp paketet och visa honom broschyrerna. De föll honom i smaken och han begärde fem stycken för läsning i fikarummet tillsammans med poliskollegorna.

Cecilia, Hanna och fotografen Sérgio Santimano ska under de kommande dagarna besöka ett antal samarbetsorganisationer i Niassa. Just nu befinner de sig hos Kamulane – en förening för hivpositiva kvinnor. Imorgon reser vi söderut mot Mandimba, Cuamba och Mecanhelas.

Det var roligt att komma till kontoret idag efter ett par veckors frånvaro då allt är helt annorlunda (det brukar vara roligt annars också). På grund av förändrad personalstyrka har vi slagit ut ett antal väggar och bland annat gjort ett ordentligt informationscenter för studiecirkelmaterial och annan information, se några foton nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s