Hissologik och annorlunda skyltdocka

Har skrivit ett par gånger tidigare om fenomenet hissar i Maputo (läs här och här). En kollega har just flyttat in i en ny lägenhet i Maputo och fann dessa två meddelanden upptejpade utanför och i hissen.

Det ena säger kort och gott: ”Åk inte hiss ner” det andra säger säger ”Åk inte hiss ner barn under 10 år måste ha sällskap”. Huset har tolv våningar – inte så roligt att vara barn och bo på tolfte våningen. Och vad är det för poäng med att inte få åka ner? (Kollegan fick även tillsägelse när han flyttade in att väskor inte får åka hiss – varken med eller utan sällskap. Någonting är uppenbart inte helt i sin ordning i hissansvarigs huvud… Ett sundhetstecken är emellertid att någon givit svar på tal och skrivit sin åsikt om hissreglerna…

Efter hissarna: en bild på en av alla fantastiska skyltdockor som finns i Maputo. Anorektiska dockor med jättebröst och minimal midja är uppenbart inte helt inne här… 🙂

1 tanke på “Hissologik och annorlunda skyltdocka

  1. Det är verkligen så underbart med det annorlunda skönhetsidealet. Kommer ihåg från Tanzania senaste att vi aldrig såg en skyltdocka som liknade dem som finns här i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s