Hallon, cassava, gropar och vindruvor: Att göra informationsmaterial (del 3)

Under veckans resa (se de tre senaste inläggen) besökte vi även agroforestrycentret i Cuamba. Kooperation Utan Gränsers informatör Cecilia ställde frågor och centrets personal svarade utförligt och ställde mer eller mindre frivilligt upp på fotografering.

Centret, som är ett samarbete mellan Moçambiques bondeorganisation, jordbruksfakulteten, Afrikagrupperna, Vi-skogen och Kooperation Utan Gränser, är 14 hektar stort och visar en mängd tekniker för ett mer hållbart och produktivt småskaligt jordbruk. Centret arbetar nära den lokala bondeorganisationen för att nå ut till bönderna, erbjuda rådgivning, inspiration, fröer med mera. För två veckor sedan hölls ”bondens dag” då ungefär 50 bönder fick prova på att göra en egen kompost, mjölka en get med mera.

Eftersom vi befinner oss mitt i regnperioden (även om det inte regnar så mycket som det borde) är centret fantastiskt grönt och vackert. Nedan några bilder på de pågående arbetena med att plantera mandioka/cassava, gräva gropar till bananplantor, hallonbuskar, de första vindruvorna med mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s