Snabbvisit i Sverige

I veckan har jag varit på snabbesök i Sverige och deltagit i en konferens i Uppsala. Temat var globalt civilsamhälle och sociala rörelser. Tillsammans med Maj-Lis Follér från Göteborgs universitet höll jag en presentation om manifestationerna i Maputo i september förra året (rikligt omskrivna här på bloggen, klicka på Nyheter Moçambique här till höger för att läsa). Vi har intervjuat människor som deltog i manifestationerna för att förstå bakgrund och motiv. Vi har även intervjuat moçambikiska organisationer som arbetar inom områden som är kopplade till manifestationerna så som mänskliga rättigheter, folkligt deltagande, social och ekonomisk rättvisa. Syftet är att se vilken relation som finns mellan organisationerna och manifestationerna och hur organisationerna reflekterar kring sitt eget arbete i ljuset av manifestationerna. Väldigt spännande! Nedan en bild från presentationen.

Är det rikedom eller fattigdom som skall bekämpas? Och är det kanske så att de rika i världen pratar om att bekämpa fattigdomen medan de fattiga är mer angelägna om att bekämpa rikedomen?

Det var många intressanta presentationer och personer på konferensen, roligt att diskutera och fundera på det jag håller på med varje dag men utifrån lite andra perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s