Femstjärnigt om moms och skatt

På vårt kontor i Lichinga pågår just nu en utbildning i arbetslagstiftning, skatt, moms, upphandling och sociala avgifter. Det är vår kollega Aida som håller utbildningen och deltagarna kommer från samarbetsorganisationen Umoji från byn Cobue e norra Niassa.

Organisationens koordinatör stack in huvudet på mitt kontor efter gårdagens utbildningspass och sa ”Fem stjärnor! Precis vad vi behöver!”.

Tillsammans med samarbetsorganisationerna har vi arbetat mycket med att inkludera dessa typer av frågor som en del i arbetet för starkare organisationer – och att de är minst lika viktiga som organisationernas kapacitet att genomföra aktiviteter. Nedan en bild från gårdagens pass om upphandling och hur olika offerter kan utvärderas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s