Engelska torsdagar och vacker månförmörkelse

Vi har bestämt att torsdagar är engelskspråkiga dagar på våra kontor i Moçambique (där vi annars bara pratar portugisiska). De flesta kollegor har läst engelska i skolan men har inte så mycket pratvana vilket innebär att när det kommer ett besök som inte pratar portugisiska, blir de flesta helt tysta. Det är också svårt för kollegor att delta i regionala möten och ta del av information som inte finns på portugisiska.

Idag är första engelska torsdagen. Det är lite tystare på kontoret än vanligt och det märks hur samtalen förändras (och kanske även relationerna) när vi byter språk. Nya titlar uppkommer också, en kollega kallade mig just för ”madam”…

Och vad föreställer fotot? Igår var det månförmörkelse, ganska magnifikt måste jag säga. Det var helt stjärnklart och en full lysande måne som sakta täcktes. (Inte så lättfotograferat dock.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s