Cirkel bidrar till ökad jämställdhet

Idag levererades drygt 2000 studiecirkelmaterial om hur vi kan göra våra organisationer mer jämlika. Programmet i Niassa har producerat materialet med hjälp av Cecilia Fåhraeus som skrivit det.

Studiecirklar har visat sig vara en bra metod för att skapa debatt och förändring kring frågor om kvinnors och mäns olika roller i samhället och inom organisationerna. Det nya materialet riktar in sig just på organisationerna, såväl det interna arbetet inklusive arbetsfördelning, tillgång till resurser och möjligheter som på det externa arbetet som organisationerna bedriver.

Materialet manar till debatt om hur våra organisationer är med och skapar förändring i samhället runtomkring oss men även hur organisationerna, om vi inte reflekterar, riskerar att stärka ojämlika maktstrukturer. Materialet är uppdelat i olika studietillfällen och varje tillfälle innehåller fakta, diskussion, debatt och illustrationer.

Nedan synar Ângelo, vuxenutbildningsansvarig på Kooperation Utan Gränser i Mocambique, det nyinkomna materialet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s