Äpplen, rättvis import och kräftor (Resan 5)

Idag bar det av till Hjo – en skarp kontrast till dagarna i Stockholm. Efter en första tur i staden var den livligaste diskussioner om äpplen. För vissa av besökarna var det första gången de såg äpplen på träd och de var alla överens om att det var ett skandalöst slöseri med alla äpplen som inte tas om hand.

Vi har besökt North & South – ett företag i Vrångebäck strax utanför Hjo som importerar rättvisemärkta varor. De berättade om sin verksamhet; vilka de samarbetar med, hur varorna väljs ut och hur de marknadsförs och säljs vidare i Sverige. Efter North & South fick besökarna smaka på kräftor och sik från Vättern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s