Skogar, planteringar och Sveriges Riksdag (Resan 4)

Här kommer en uppdatering från gårdagens besök för våra moçambikiska besökare. Hälften av gänget tog tåget till Uppsala för att besöka Sveriges Lantbruksuniversitet för att prata om  jordbruk i Sverige och Moçambique. Vi andra tillbringade dagen på två seminarier om skogsplanteringar med bland andra FAO, Sida, Skogsinitiativet och Naturskyddsföreningen. Under eftermiddagens seminarium, arrangerat av Naturskyddsföreningen, höll kollegan Diamantino Nhampossa ett en presentation om skogsinvesteringarna i Moçambique generellt och i Niassa i synnerhet (se foto nedan).

Framåt kvällen besökte hela gruppen riksdagen där vi hade ett mycket givande samtal med riksdagsledamöter och personal från Miljöpartiet (se foto nedan). Samtalet handlade om små och stora utvecklingsfrågor i Moçambique men även vad våra samarbetsorganisationer tycker att Miljöpartiet kan göra i Sverige för att driva frågor som är viktiga för organisationerna i Moçambique. Vi fick även en visning av Riksdagshuset (återigen – foto nedan).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s