Ingen nöd utan kort…

I helgen var jag i Johannesburg – projektet var att för första gången ta mig ut från flygplatsen (som jag har passerat väldigt många gånger eftersom det är lite av en knytpunkt för flyg inom och ut från regionen). Det första som hände (innan jag ens kommit ut från flygplatsen) var att jag under lite oklara omständigheter blev bestulen på mitt Visakort. Inte bra.

Hade som tur var lite dollar som jag växlade in och räknade ut att de skulle räcka till taxi till och från flygplatsen, kostnaden för det bokade pensionatet och typ en lunch. Strålande! Tog mig till pensionatet som jag blivit tipsad om av en vän och fann en fantastisk plats full av politik och historia. Pensionatets ägare, Heidi Holland, är journalist och författare och har bland annat skrivit den uppmärksammade boken Dinner with Mugabe. (Klicka här för att läsa mer! ) 

Förutom mycket intressant diskussioner om politik i Zimbabwe, Sydafrika och Moçambique bjöd ägarinnan på middag och bio och det blev trots de ekonomiska tillkortakommandena en mycket lyckad helg i Johannesburg. Nedan några foton från pensionatet som jag mycket varmt kan rekommendera (särskilt för den som är intresserad av Mandela och Mugabe…)! (Klicka här  för att komma till hemsidan!)

1 tanke på “Ingen nöd utan kort…

  1. Pingback: A very Swedish paradox… « Kajsas blogg om bistånd och utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s