Partnermöte – dag 2

Igår fortsatte vårt möte med våra samarbetsorganisationer i Niassa. Dagen var kreativ (och bitvis lite lätt kaotisk) med bland annat ett tåg genom programmets historia där olika årtal och händelser utgjorde hållplatser för reflektion.

Vi diskuterade hållbarhet för organisationerna och bondeunionen i Ngauma berättade engagerat hur ett rotativt system med getter har lett till att organisationen nu har både fiskdammar, en bar och fler getter som bidrar till såväl organisationens som de enskilda medlemmarnas ekonomi.

En del av eftermiddagen tillbringades under träden utanför möteslokalen på ”informationsmarknad” där organisationerna visade olika produkter, så som jordbruksproduktion, medicinalplantor och publikationer.

Vi pratade om värderingar vilket visade sig vara en stor utmaning – vilka är de grundläggande värderingarna för de olika organisationerna och hur reflekteras dessa i organisationernas vision och mission?

Dagen avslutades med en cocktail för att säga hej då till programmet med en fantastiskt fin tårta (se sista fotot) för att fira!

Jag fick en teater, ett tv-program (!) och sång och dans tillägnat mig av våra samarbetsorganisationer, där de bland annat framförde att de uppskattade att en direktörska kan både dansa, fotografera och gå barfota på kontoret. Väldigt fin avslutning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s