Storm och översvämning drabbar Mocambique

Stormar och kraftiga regn härjar i Mocambique och ödelägger fält, bostäder, offentliga bygnader. I ett av de värst drabbade disktrikten, Zavala i södra Mocambique, har taket blåst av 71 skolsalar i sammanlagt 18 skolor, rapporterar tidningen A Verdade. Enligt tidningen har vindarna uppnått hastigheter på över 30 meter per sekund och vissa platser har fått över 200 millimeter regn på ett dygn.

Nedan en bild från förorten Malhangalene i Maputo.

Samma tidning rapporterar att Mocambiques största högstadieskola, som ligger i den befolkningstäta Nampulaprovinsen, bestämde sig för att inte skola in några åttondeklassare när terminen nu börjar. Anledning? Det är så fullt i skolan och de ville tunna ut det lite. Läs mer här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s