”safe walking tours into the low income areas”

På nattygsbordet på hotellrummet ligger en liten broschyr om Lusaka Township Tours. ”We offer our visitors the opportunity to take safe walking tours into the low income areas of the city where the massess live.” Detta kanske är en affärsidé i ett Sverige med ökade inkomstskillnader segregation?

Efter två dagar (lite knappt) i Lusaka är det dags att resa vidare – denna gång till Maputo. Dagarna här har varit mycket givande och bra – diskussioner om Kooperation Utan Gränsers strategi och varumärkesarbete med mera. Vi var blev aldrig riktigt överens vilket ju gör det hela mer spännande, särskilt som allianserna skiftar beroende på ämnet som diskuteras.

I Maputo ska vi ha avslutande möte för Niassaprogrammet med ambassaden. Ganska känsloladdat får jag medge. Efter det blir det en vecka i Niassa, även det känns i magen…

2 tankar på “”safe walking tours into the low income areas”

  1. Finns redan, dock i regi av Malmö kommun.Även den inte marknadsförs riktigt på samma sätt som i Lusaka

    http://www.malmo.se/Kommun–politik/Om-oss/Stadsdelar/Rosengard/Studiebesok-Rosengard.html

    Du utrustas med en mp3-spelare och en karta. Sen får du följa med på en promenad där du får uppleva stadsdelen genom dina sinnen på ett nytt sätt. Du kommer få höra människor som både bor och arbetar i stadsdelen berätta mer om sin vardag.

    Promenaden tar cirka 1,5 timme, så ta på dig ett par bra skor och kläder efter väder.

  2. Antar att du också hört om motsatsen i Stockholm – överklassresan om jag nu minns rätt. Så helt ”efter” är inte Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s