Koncentrationsövning

Det är 38 grader varmt. Vi sitter i en samlingslokal där luften står helt stilla och det knäpper i plåttaket av den stekande solen. En person presenterar en kooperativ bostadsmodell  med en röst som håller en och samma ton rakt igenom. De andra 25 mötesdeltagarna småpratar oavbrutet under presentationen. Deras mummel ekar i rummet vars väggar är av betong och golv av klinker – inte ett ljuddämpande material så långt ögat når. Fåglarna kvittrar både innanför och utanför plåttaket. Svetten rinner innanför skjortan. Ingen verkar ha stängt av sin mobiltelefon – diverse discosignaler tutar igång oavbrutet. Barnen till några av deltagarna leker med puttekulor på klinkergolvet. Kulorna ekar. Utanför spelar några barn trummor med lock och kastruller. Två hästar galopperar utanför de öppna fönstren.

Och där sitter jag och försöker hänga med i presentationen på spanska – ett språk som jag inte riktigt förstår i en kontext som jag har väldigt begränsade referenser till – och formulera bra frågor…

Hur som helst ett väldigt bra och intressant besök – läs gärna mer i inlägget nedan.

1 tanke på “Koncentrationsövning

  1. Pingback: Rätt till bostad i praktiken « Kajsas blogg om bistånd och utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s