Nummer 800

I begynnelsen av mitt liv i mailvärlden hade jag en adress på riseup.net (finns fortfarande kvar). Längst ner på sidan där man loggar in står det:

”Get off the internet, I’ll see you in the streets!”

Jag tänker ganska ofta på den där raden, när jag trycker på en “gilla-knapp” på facebook (som ju naturligtvis inte gör någon reell skillnad), när jag nu frestas att börja använda twitter och även när jag bloggar. Menar inte att vi inte påverkar genom att skriva och greja här, men det får aldrig ersätta det andra – det som vi gör (eller gjorde) tillsammans som ett kollektiv, ute på gatan, i det offentliga rummet, på arbetsplatsen eller i skolan.

Detta är mitt blogginlägg nummer 800 – kanske ett bra tal att fundera på budskapet längst ner på inloggningssidan.

2 tankar på “Nummer 800

  1. Nåt jag funderar mycket och ofta på faktiskt. Tänker själv skriva nåt om ”det uppkopplade livet” på min väldigt ouppdaterade blogg. Hur kan 2 gifta personer med mobiltelefoner hamna på 2 olika Coop i Göteborg? Jo för att dom ”facebookade” varandra istället för att ringa.På sagda mobiler. Que?

    • Håller helt med. Här mäter vi framgångar med hur många som gillar oss på fb – fast det ju egentligen inte innebär någon förändring… Väldigt slående när man flyttar tillbaka hur närvarande internet/fb/twitter etc. är och hur det verkar ha ersatt andra (mer verkliga?) former av möten, kollektiv etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s