Glada änglar och tillfredsställt hjärta

P1030835_litenVissa dagar borde inte vara – idag är en sådan dag, då ingenting blir riktigt som man tänkt sig, det kommer korkade mail från konsulter och ett antal arbetsuppgifter framstår som inte helt solklara.

Då är det tur att det finns tandborstar (eller tandborstgrenar) från Pakistan som erbjuder en lösning på i princip allt. Fick en ”Miswak” (se foto) av en kollega häromdagen, med instruktionen att jag skulle få väldigt vita och starka tänder (vilket jag som tandsköterskedotter naturligtvis är angelägen om) om jag tuggade på den. Det visade sig dock att grenen inte endast löser problem med tänderna utan även (enligt direkt översättning från paketet):

• Botar alla sjukdomar (förutom döden)
• Gör änglarna glada
• Förbättrar minnet
• Försenar åldrande
• Förstärker ryggen
• Gör att själen lätt lämnar kroppen
• Håller borta jävulens tankar
• Gör ansiktet vackrare
• Förbättrar intelligensen
• Slappnar av hjärnan
• Tillfredsställer hjärtat

Måste säga att detta verkar vara en ganska komplett lista över saker som jag skulle behöva idag så det är väl bara att börja tugga…

2 tankar på “Glada änglar och tillfredsställt hjärta

  1. Tuggpinnar/borstar ser man ju också överallt i Afrika. I Pemba så kallar man dom för ”Mswaki” vilket betyder tandborste både på Makhua, Makonde och Swahili som ju är språk med mycket arabiskt inflytande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s