Gott nytt år! سال نومبا رک

Det kommande dygnet är det nyårsdag här i Afghanistan. Det börjar vid solnedgången idag den 20 mars och avslutas vid solnedgången imorgon. Gott nytt år-hälsningar av lite olika karaktär cirkulerade på kontoret (till IT-avdelningen med besked satte stopp för massmail med bilder), se några exempel nedan…

I tidningen läser jag att Afghanistan Astronomy Institute spår ett mycket gott år för landet och för hela den muslimska världen. Ett stort antal icke-muslimer kommer att konvertera under året och fredsreligionens följare kommer att se en minskning i de problem som drabbar dem. En annan siare menade dock att detta var en överoptimistisk bild, att valet 2014 kommer att ge en svag regering och att landet kommer att sakna Karzai efter det. Samme siare förutspår översvämningar i augusti (lovar att följa upp på den frågan).

سال نومبا رک – Sal-e Naw Mubarak – Gott nytt år!

2 tankar på “Gott nytt år! سال نومبا رک

  1. Afghanistan Astronomy Institute eller Afghanistan Astrology Institute!? Eller är det inte olika ”vetenskaps”-grenar over there?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s