Skomakare, läxläsning, golvsopare och grannar som hjälps åt

Idag har kollegan Lisa och jag varit på SAKs samarbetsorganisation TSCO utanför Mazaar-e Sharif. SAK och TSCO arbetar tillsammans med att utbilda kvinnliga fotojournalister och dagen har tillbringats med 20 unga kvinnor som visade sina bidrag till en framtida fotoutställning. Fantastiska bilder och minst lika fantastiska berättelser. De hade fått i uppdrag att fota personer som betyder något för dem och beskriva varför. Vissa foton och berättelser hamnade lite utanför uppgiften, som strävsamma myror och välmjölkande kor, men de säger ju också något.

Grannar som hjälps åt att förhindra översvämningar i byn, en kvinnlig och en manlig tiggare som delar lika på dagens inkomster, ett antal skomakare, barn som läser läxor i ljuset av en mobiltelefon, flera närbilder på männen som sopar golvet utanför den blå moskén, många berättelser om det afghanska folkets strävan för att klara sitt uppehälle och om barn som har glada ögon för att de ännu inte vet hur världen fungerar.

Imorgon väntar fler foton och fler berättelser. Och uppdatering om hur arbetet med utställningen fortlöper kommer här på bloggen!

Läs om projektet på SAKs hemsida: http://www.swedishcommittee.org/news?post_id=2008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s