Under bar himmel i det blå…

I Mazaar-e Sharif i norra Afghanistan. Annorlunda än Kabul på så många sätt, småstadskänsla fast det är ganska stort. Vi har burit ut madrasserna på taket och sover under bar himmel. Jag vaknade första gången i morse av morgonbönen och andra gången av morgonsolen.

Nöjd över att vi hann med ett besök i den blå moskén i eftermiddags där vi träffade ”moskékaptenen” (som något överraskande pratade svenska med Stockholmsdialekt). Han lovade att ta med oss till kakelfabriken, där de nytillverkar alla plattor till renoveringen av moskén, imorgon. Om de har kakel till salu finns det risk (möjlighet?) att mitt kök hemma i Hjo kommer att likna den blå moskén i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s