Damm, tomater och granatäpplen (och andra plantor)

Här i Kabul finns goda, och något oväntade, möjligheter till sightseeing på hemmaplan. Varje nyanländ besökare hos SAK tas på ”city tour” så det är bara att hänga med även om det innebär att man kommer till samma ställen med jämna mellanrum. Dagens tur, med bland andra kollegan Björn-Åke (blogg här), bjöd på ett nytt inslag, Qarghadammen. Dammen ligger ungefär en mil från Kabul och är stadens vattenreservoar. På Darul Aman Palace (som jag skrev om i inlägget nedan) ägnade sig de vaktande militärerna åt att soltorka tomater.

Det är ju alltid intressant att veta lite mer om platser man besöker och i mina sökningar efter mer information om Qargha hittade jag följande ”resonemang” på en blogg. Obs! Intill dammen fanns det gott om plantor av sorten på fotot ovan (och då alltså inte granatäpplen), jag undrar om personen som skrev denna blogg hade konsumerat lite väl stora mängder?

“…the lake has an important -albeit unacknowledged- future role to play in the ‎event of a catastrophic collapse of all life-forms on earth as a spawning ground for ‎organic life and a return of the human and other species and the very continuation of ‎earth as a living planet. Because of this, here is a proposal to sanctify the lake Qargha as a ‎mother-ship, a launching-pad, a regrouping ground for future life, including human life, ‎in an ever approaching post-apocalyptic world.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s