Pappa på besök och överlämning av vattenslang

Min pappa är just nu på besök i Kabul så helgen har bland annat ägnats åt sightseeing. Vi besökte Darul Aman Palace som jag skrivit om tidigare och överlämnade där 100 meter vattenslang.

Historien bakom vattenslangen är följande: När nya utländska kollegor ankommer till Kabul tas vi alla på ett besök till palatset (vilket innebär ganska många besök under ett år). Militärerna där är väldigt tillmötesgående och låter oss numer gå in i ruinen. Vid det senaste besöket frågade vi militärerna hur vi skulle kunna bidra med något till dem och de föreslog något till trädgården där de bland annat odlar tomater, pumpor och solrosor. Vi bestämde att en slang för att underlätta bevattningen skulle vara lämplig. När vi sa hej då den gången sa militärerna att alla lovar att de ska komma tillbaka med något till dem men att det aldrig har hänt – löftena är tomma. Det var en grupp mycket förvånade och glatt överraskade militärer som tog emot 100 meter slang i helgen.

Nedan några foton bland annat från palatset. Notera gärna fotosessionen i pelargonrabatten samt ölservering med tekanna och -kopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s