Mera Istanbul

Som skrivet i inlägget nedan, tillbringade jag slutet av förra och början av detta året i Istanbul. En fantastisk vistelse måste jag säga. En bra blandning mellan det storslagna, som den Blå Moskén och Hagia Sofia (som var under välbehövlig renovering och svårfotograferad), och finfina promenader i gränder och bazaarer. Ännu bättre blev det av att det fanns sällskapliga (och till synes välmående) katter överallt. Kakel verkar vara ett genomgående tema, till och med för graffitin (nedan ett foto på en vägg där någon sprayat kakel motiv). Tolvslaget på nyår tillbringades i folkvimlet på Taksimtorget varefter vi gick och drack kaffe och åt kakor på ett närliggande café. Ett mycket bra nyårsfirande.

Jag hann inte alls med allt som jag ville se och hoppas på ett återbesök inom en inte alltför avlägsen framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s