Retweet, favorit eller ingenting?

Häromdagen kom det i twitterflödet upp en bild föreställande en kopia på ett brev. De efterföljande minuterna kom det flera liknande bilder på samma brev Brevet var FN-befälhavaren Roméo Dallaires ”Genocide fax” där han, som representant för UNAMIR, FNs insats i Rwanda, varnar för inbördeskrig och bad om utökade befogenheter och resurser för att förebygga en katastrof. Han fick avslag av Kofi Annan.

Detta ledde till att det tre månader senare genomfördes ett folkmord som på 100 dagar tog över en miljon människors liv. Under dessa 100 dagar var insatsen från det internationella samfundet mycket begränsad. Eftersom Dallaire inte fick gehör.

Faxet sändes 11 januari och 1994. Bilden dyker upp på twitter för att det är på dagen 20 år sedan Dallaire skickat faxet. Sociala medier i all ära men ärligt talat, det är något sjukt över informationsflödet. Jag menar absolut inte att vi inte ska skriva och prata om folkmordet i Rwanda. Men jag ifrågasätter att detta samtal gör sig på 160 tecken. Mina alternativ när bilderna på brevet kommer är att retweeta, favoritmarkera eller göra ingenting. Samtliga alternativ känns helt orimliga i sammanhanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s