Inte så tjock, äktenskapsmedicin och bortbytt fru

Sjö inne och dom: inte så tjock
Väl i Lichinga är allt ungefär som vanligt (har delat upp ”hemkomsten” i lite olika blogginlägg, se nedan), vilket innebär tämligen kaotiskt och händelserikt. Regnsäsongen är som sagt våldsam och hus har regnat sönder i bostadsområden runtom i Lichinga. Även hemma har det varit sjö och takarbeten pågår. När jag kom till kontoret hölls rådslag mellan tre kollegor om huruvida jag blivit tjock eller inte under resan. Domen löd att jag var ungefär lika tjock som när jag åkte.

Äktenskapsmedicin
På kontoret träffade jag på ordföranden i bondeunionen som vi besökte för några veckor sedan som hade medicin för att förbättra äktenskapet (se bild till vänster, medicinen står vid killens högra hand). Vi frågade om han inte hade med sig lite medicin? De andra kollegorna stämde in att det finns ett antal här som skulle behöva. Vi kom överens om att vi skulle köpa en större mängd nästa besök och ha tillgängligt på kontoret (arbetsmiljöarbete, relationerna tenderar att påverka arbetet ganska ordentligt). Ordföranden intygade att det finns ett antal positiva resultat av medicinen.

Utbytt fru
Ângelo som är ansvarig för skrivandet av en del av vår årsrapport var inte på kontoret idag utan jobbade hemifrån, det blev ett hembesök. Ângelo satt med en massa papper och tabeller tillsammans med Rogério som tidigare jobbade på Utan Gränser och som nu är rådgivare på samarbetsorganisationen UCA. -Jag har bytt min fru, sa Ângelo glatt. -Bytt mot vaddå? undrade jag. -Mot Rógerio. Jag får inget gjort när hon är hemma så jag skickade henne till Rogérios fru och tog honom hit, förklarade Ângelo glatt. Han intygade att det var ett tidsbegränsat byte men angav inte tidsramen. (No comments… Mer än att den där äktenskapsmedicinen kanske är något för honom?)

Domstol tömmer bankkonto
Blev informerad om att en av våra samerbetsorganisationer har blivit dömd i arbetsdomstolen för att de för ett antal år sedan inte betalade ut avgångsvederlag till folk som slutade. Eftersom domstolen inte ansåg att organisationen hade några saker som var värda något gick de in på deras bankkonto och tog rubbet. Det vara bara det att det var våra pengar som var på kontot. Ska bli intressant att se hur detta löser sig.

Förvirring i vattnet
Under förra året hade jag en hel del problem med vattenräkningarna, någon fixade finurligt egna rör från min tank (som står på grannens tomt) och tog ganska många kubik i månaden. När det var som värst var räkningen på 2000 sek för en månad då jag tillbringat sex dagar i huset. Nu har vattenverket meddelat att de av någon anledning inte har registrerat några räkningar betalda under förra året så nu måste man gå dit med sitt kvitto och visa att man betalt. Lite krångligt.

Det är roligt att vara tillbaka och, som vanligt, ingen risk att man blir utrråkad här. Dock kanske lite utmattad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s