Nya inslag i förstamajtåg i Hjo

I Hjo Tidning idag kan man läsa att socialdemokraterna i Hjo har tagit nya grepp inför morgondagens demonstration. Istället för att skjutsa handikappade i Lokhjomotivet (som man gjorde förra året) ska de i år få åka gamla amerikanska bilar. Det är kanske det enda förstamajtåget med raggarbilar.

Mocambikiska dagstidningen Notícias går händelserna i förväg och skriver att idag är det arbetarnas dag. I Maputo räknar man med att 31 000 arbetare kommer att demonstrera. Totalt har OTM (motsvarande LO) 200 000 medlemmar i staden. Temat för årets första maj är ”Sindicatos por um Emprego Digno para Todos” – Fackföreningar för ett värdigt arbete för alla. (Notícias 30 april)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s