Högt regn, dyra croissanter och afrikanska förseningar

Tillbaka i Niassa och allt är som vanligt högt och lågt på samma gång och om vartannat. När jag kom i söndags regnade det så mycket (läs högt) att man inte kunde lyssna på musik eller titta på film inne på grund av det oväsen som regnet skapade.

Igår på caféet beställde jag en tonfisktoast men det fanns inget toastbröd så jag ändrade till en croissant med tonfisk och fick reda på att den skulle kosta 105 meticais. En tonfisktoast kostar 75 metciais – hur blev det 115? 75 (tonfisktoast) + 20 (croissant utan något) + 20 (tillägg för besväret) = 115. Klart som korvspad.

Som skrivet nedan pågår en utbildning för samarbetsorganisationer på kontoret. När deltagarna från organisationen vars kontor ligger närmast oss var försenade 30 minuter ringde Ângelo och frågade vad som pågick? Svaret var – ni måste förstå att vi är afrikaner – vi kommer inte i tid. Ângelo (som inte är mindre afrikan än någon av de försenade) blev förbannad och diskuterade med inlevelse oigiltigheten i den afrikanska förseningsförklaringen.

En kollegas fru blev svårt sjuk i går natt och ligger nu i ett proppfullt rum på provinsens sjukhus. Ingen läkare har dock synts till i kaoset varför jag blev tillfrågad att ringa sjukhusdirektören och på några minuter fick hon träffa en läkare.

En anna kollegas dotter började på högskolan i Lichinga igår. Hon hade sökt och kommit in på ekonomutbildningen men när hon kom dit första dagen fanns ingen ekonomutbildning så hon fick bli jurist istället.

Igår kväll när jag var på väg hem regnade det på nytt. En man kom gående med ett gigantiskt gult parasoll på gatan och log brett. Varför inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s