550 barn

Från dagens nyhetssammanfattning:

  • Varje dag dör 550 barn i Afghanistan av sjukdomar som med enkla medel skulle ha kunnat förebyggas, framför allt av lunginflammation och diarré.
  • Barnadödligheten i landet är bland de högsta  i världen, 199 av 1000 barn som föds dör innan de fyller fem år.
  • Afghanistan är världens farligaste land att föda barn i. Av 100 000 födslar dör 1400 mödrar. 14 procent av födslarna sker med utbildad hälsopersonal.

Säger inget mer.

2 tankar på “550 barn

  1. Följer din blogg Kajsa inbäddad i den svenska idyllen. Du beskriver något som är svårt att föreställa sig om man inte är där, hör ljuden, känner dofterna och smaken av de gröna tebladen. Men du är ingen novis i dessa sammanhang. Förhoppningsvis är det ingen som ser något värde i att skada dig på något sätt. Tänker på det sen Kristian kom hem och har börjat berätta om olika saker han fått se och uppleva. Väldigt intressant att få se bilderna, männen, den röda jorden, miljöerna – fortsätt med det så långt det går. Men inga kvinnor och jag vet ju varför. Det är bra att du får träna vad du ska göra vid en kidnappning. Om det händer ska jag hjälpa till – det lovar jag!

  2. Hej Kajsa, nu blir jag abonnent på din blogg. Så sitter vi i en varsin världsdel och funderar över tillvaron för folket, ser hur livet levs och överlevs av de som orkar och lyckas. Skrämmande att 1,4 kvinnor av 100 dör vid förlossningen!!!! Världens högsta siffra. Men det är ju också viktigt att spegla det positiva och vackra som också finns, vilket du lyckas med i din blogg. Stor kram från ditt gamla Mozambique.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s