Hemma hos…

När jag bodde i Moçambique och kom till Sverige på besök, fick jag ofta frågan om hur jag bodde. Hus, lägenhet, hydda? Tänkte därför att ett slags hemmahosinlägg kanske skulle kunna vara på sin plats här på bloggen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så, först och främst, nej i någon hydda bor jag inte utan i ett hus med två lägenheter. Huset ligger tillsammans med tre andra hus där det bor drygt tio kollegor från SAK. På fotona ovan finns huset samt utsikten från min balkongdörr (ja, fönstret är sjukt skitigt, dock inte bara av Kabuls damm utan även av en plastfilm som ska förhindra splitter vid eventuell explosion) mot parkeringsplatsen (där jag idag spelade badminton med en av vakterna). I trädgården är det vårkänsla med träd som börjat blomma. (Stämningen på fotona skulle ha varit lite annorlunda om jag tagit dem nu – i ösregn – men lite romantiserande kan det väl få vara…)

I bildspelet nedan finns några foton från lägenhetens insida: En nyinköpt matta gjord av ett antal gamla mattor, den till synes obligatoriska vattenläckan (har funnits på alla ställen jag bott), en mindre lyckad montering av kran i badrummet (vad sa muraren om denna?) där vattentrycket är så dåligt att man måste sitta ner i duschen för att skölja ur håret, en katt som verkar ha flyttat in, märkning av möbler som tyder på att den som ansvarade för placering av inventarielappar modell större hade ett annorlunda estetiskt sinne, afghansk blå keramik, en ny favorit: saffranste. Och så draken som döljer en stor och underligt placerad ventil som läcker vatten, över den syns montering av sladd elegant ”dold” i en kanal som av någon anledning inte har monterats i golvhöjd utan mitt på väggen (i hela lägenheten).

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 tankar på “Hemma hos…

  1. Hej! Jag hamnade på din blogg i mitt sökande efter information om boende i Maputo, sedan fortsatte jag läsa fler och fler inlägg. Du verkar ha lyckats med vad jag drömmer om i arbetslivet, underbart att läsa! Jag läser utveckling på Lunds universitet just nu och ska förhoppningsvis göra praktik i Maputo till hösten. Så om du har tid och möjlighet får du väldigt gärna ge mig tips på boende eller annat. Annars vill jag bara tacka för en fantastikt givande läsning! // Linn

  2. Hej Kajsa! Förlåt att jag varit dålig på att skriva och kommentera. Livet rullar på med smått och stort och det är svårt att få tid och ork att sammafalla för det jag vill, som att läsa bloggar jag följer. Sitter nu med sovande barn och en man som jobbar och läser ifatt på din blogg. Kul att du lägger ut bilder, det är lite enklare då att förstå en liten aning mer hur du har det. Här är ännu kallt och en del snö men vårsolen värmer. Vi tänker på dig ofta även och pratar om dig även då i alla fall jag är dålig på att tala om det. Kram och varma tankar från AnnaSara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s