Ofrivilliga nomader

I går var besökte jag Kristinehamns konstmuseum och Knutte Westers utställning Ofrivilliga nomader. Wester har arbetat tillsammans med och avbildat bland annat flyktingar som lever gömda i Sverige och människor som flyttar från härbärge till härbärge i USA.

Fint, tänkvärt och väldigt aktuellt.

”To people blaming refugees for attacks in Paris tonight. Do you not realise these are the people the refugees are trying to run away from..?” (Dan Holloway 13 november 2015)

3 tankar på “Ofrivilliga nomader

  1. jaa, Kajsa, Knutte är en fin konstrnär från Umeå med hjärtat på rätt ställe. För ett tag sedan försökte vi utveckla ett pedagogiskt-kulturellt projekt i södra Afrika som också Knutte skulle ingå i, eftersom vi alla hade erfarenheter från den regionen. Men det blev inget av, ingen som ville sponsra oss……

      • Såg din fråga lite sent så att säja. projektet var en ide´som vi spånade på i samband med Kulturhuvudstadsåret här i Umeå. Tanken var att koppla ihop kultur och en ny syn på demokratisk utveckling….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s